fredag 27 november 2009

Avancerat

Tydligen så skickar jag filer som folk inte kan öppna. Är works något väldigt speciellt? Tror inte det eftersom det finns på min dator.
Jag behöver verkligen gå en datorkurs hos någon ( Maia) som är riktigt duktig och som kan förklara så att jag fattar.

Nu är det dags att ta en promenad med Millie, hon är skapligt sur och trött.

3 kommentarer:

Maia sa...

Jag tar ju emot massor av filer från studenter, så ja, jag har ett bra svar på din fråga.
Om du vill vara säker på att dina filer kan tas emot av en annan dator ska de vara i pdf-format. På en PC (som jag antar att du har) kan det vara lite kinkigt att göra pdf, så då föreslår jag att du skickar i .doc-format. De allra flesta har antingen MS Word (dyrt betalprogram) eller Open Office (fantastiskt gratisprogram).
Om du alltså sitter och jobbar i ett gammalt Works eller liknande kan du dessutom spara din fil som .rtf (rich text format) eller .txt (text format). Detta väljer du i spara-fönstret). Då går den också att öppna på de flesta andra datorer, men layouten kan bli lite egendomlig.
Så mitt heta tips är: Ladda ner Open Office och välj .doc-format på filerna du vill skicka. Ta-daaa!

Eve sa...

Mitt förslag är att köpa en Mac så slipper du alla dessa skitproblem. Kan man inte ladda ned program och installera saker ska man inte ha en PC!!!!!

Maia sa...

Fast också vi Macägare kan ha problem. Med nya MS Word blir det docx-filer, so många har svårt att öppna. Allt för att Microsoft ska få fler kunder.

Men med Mac är det i alla fall lätt som en plätt att göra pdf:er--- :-)