måndag 12 december 2011

Första måltiden




Lite bränd omelett med chorizo och fetaost. Att den blev lite bränd skyller jag på Tobba som sålt en effektiv spis åt oss;)
Nu ska jag prata med Tage när hans blodsocker är på en normal nivå.


-Mathilda med sin mobil i handen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tja!
Har gjort den här ett par gånger med vissa justeringar. Cognac (eller whiskey) isf Calvados och krossade mörka senapsfrön i utbyte mot en del av pulvret typ.
Blir stark som satan, men lite mer grädde och farin råder bot.

Calvados/äppelsenap
0,5 dl senapspulver, Colman's
0,5 dl vetemjöl
1,25 dl vatten, kokande
1 krm salt
2 msk brun farin
1 msk äppelcidersvinäger
2 msk äppelpure
2 msk Calvados
1 msk vispgrädde
Slå kokande vatten över senapspulver och vetemjöl. Sjud upp hastigt och vispa under
tiden. Tillsätt salt, socker, vinäger, calvados, äppelpure. Blanda med vispgrädde och låt
stå i minst 1 dygn i tätslutande burk. Hållbarheten är endast ca. 2 veckor.