Lite bränd omelett med chorizo och fetaost. Att den blev lite bränd skyller jag på Tobba som sålt en effektiv spis åt oss;) Nu ska jag prata med Tage när hans blodsocker är på en normal nivå.
-Mathilda med sin mobil i handen.
1 kommentar:
Anonym
sa...
Tja! Har gjort den här ett par gånger med vissa justeringar. Cognac (eller whiskey) isf Calvados och krossade mörka senapsfrön i utbyte mot en del av pulvret typ. Blir stark som satan, men lite mer grädde och farin råder bot.
Calvados/äppelsenap 0,5 dl senapspulver, Colman's 0,5 dl vetemjöl 1,25 dl vatten, kokande 1 krm salt 2 msk brun farin 1 msk äppelcidersvinäger 2 msk äppelpure 2 msk Calvados 1 msk vispgrädde Slå kokande vatten över senapspulver och vetemjöl. Sjud upp hastigt och vispa under tiden. Tillsätt salt, socker, vinäger, calvados, äppelpure. Blanda med vispgrädde och låt stå i minst 1 dygn i tätslutande burk. Hållbarheten är endast ca. 2 veckor.
1 kommentar:
Tja!
Har gjort den här ett par gånger med vissa justeringar. Cognac (eller whiskey) isf Calvados och krossade mörka senapsfrön i utbyte mot en del av pulvret typ.
Blir stark som satan, men lite mer grädde och farin råder bot.
Calvados/äppelsenap
0,5 dl senapspulver, Colman's
0,5 dl vetemjöl
1,25 dl vatten, kokande
1 krm salt
2 msk brun farin
1 msk äppelcidersvinäger
2 msk äppelpure
2 msk Calvados
1 msk vispgrädde
Slå kokande vatten över senapspulver och vetemjöl. Sjud upp hastigt och vispa under
tiden. Tillsätt salt, socker, vinäger, calvados, äppelpure. Blanda med vispgrädde och låt
stå i minst 1 dygn i tätslutande burk. Hållbarheten är endast ca. 2 veckor.
Skicka en kommentar